Stripboekenwinkel Het Centrum

Bep (89 jaar) en Mar (87 jaar) van der Graaf, een echtpaar dat meer dan 50 jaar de stripboekenwinkel “Het Centrum” in Schiedam hebben gerund.  Zes dagen per week waren beiden in de winkel aanwezig, wachtend op klanten die maar sporadisch langs kwamen.
Met bewondering heb ik gekeken naar deze twee mensen die, ondanks hun hoge leeftijd, met passie de winkel draaiende wisten te houden. In de vele uren dat ik daar heb gefotografeerd is er ook een hechte band tussen ons ontstaan.

Tijdens mijn aanwezigheid besefte ik dat het zeer uitzonderlijk is dat deze winkel, met zijn museale karakter, in 2019 nog bestaansrecht heeft. 

Na het afronden van mijn project zijn Bep en Mar kort na elkaar overleden. Gelukkig hebben zij het fotoboek nog gezien, wat ik voor hen heb gemaakt. Wat nu overblijft zijn mooie herinneringen en een eerbetoon aan deze twee bijzondere mensen.

 

Bekijk hier de serie:

Met deze fotoserie behaalde ik op 7 maart 2020 de titel Kandidaat BMK