Actueel

Mentoraat 2023

In dit jaar heb ik bij fotoclub FC59 met een groep clubleden een mentoraat gevolgd met Ruud Gort als mentor. Dit, omdat mijn fotohobby was doodgebloed. Ik koos voor de opdracht Engels drop. Allerlei  ideeën bruisten bij mij op en gaandeweg werden de foto’s steeds origineler. En nog steeds maak ik af en toe een foto die de serie steeds groter maakt.

Kunst voor het raam

Elk jaar organiseert de Honselse Feestweek een Kunstroute. Al jaren vind je in deze week een serie foto’s van mijn hand. In 2023 toon ik de serie van Mevrouw van Leeuwen. Haar fotografeerde ik in 2012. Deze expositie is een eerbetoon aan haar, ze overleed in mei 2023. Bekijk de hele serie hier.

Jukebox Gallery

Op zoek naar een jukebox bezochten mijn man en ik dit bedrijf in Leerdam. De apparaten met veel mooie details waren het fotograferen waard!

Jukebox luidsprekers
serie Jukebox

Museumbezoek

Net net voor de sluiting van de musea in 2020 bezocht ik de Kunsthal en deze man leek een voyeur tijdens een intiem moment. Met deze foto behaalde ik een certificaat bij FC59.

Museumbezoek

Serie Kassen

Naar aanleiding van de cursus Abstracte Fotografie heb ik warenhuizen gefotografeerd. Als je leert kijken dan vindt je allerlei details in het glas van de kassen.

Met deze serie behaalde ik in januari 2021 een certificaat bij de fotoclub FC59

Abstracte fotografie

In 2020 heb ik de online workshop Abstracte fotografie bij de Academy voor Abstracte Fotografie   onder leiding van Iris Depassé gevolgd. Allerlei aspecten van abstracte fotografie is gepasseerd. Ik heb deze cursus met veel plezier gevolgd. Bekijk mijn resultaten hier.

Mijn toppertjes

In gedachte

‘In gedachte’ is de titel van deze foto, gemaakt in een kerk in Parijs, ik behaalde er een certificaat mee bij Fotoclub Maasland in oktober 2020.
Met deze foto haalde ik de 6e plaats bij Foto Individueel  (Fotobond in 2013)

 

De schaduwen van Thierry Mugler

 Dit fotografeerde ik in de Kunsthal in Rotterdam. Ik raakte gefascineerd van de schaduwen van de etalagepoppen die de excentrieke kleding (ontworpen door Thierry Mugler) showden. Met deze serie won ik een certificaat bij FC59.

Geef Versace een hand

Schaduwen blijft al jaren één van mijn favoriete foto onderwerpen. Deze serie van modellen heb ik in januari 2023 gefotografeerd in het Groninger museum. Het betrof een expositie van Versace. Met deze serie won ik een certificaat bij FC59 en de 3e prijs bij de jaarwedstrijd series.

Vakantie in de Plaspoelpolder

Op een regenachtige zondag loop ik door de Plaspoelpolder en tref daar vakantieverblijven op locaties waar je geen vakantie wil vieren. Met deze serie behaalde ik een certificaat bij FC59.

Veluwe

Macrofotografie op de Veluwe. De bewerking in Photoshop maakt deze foto bijzonder. Het bewerken in Photoshop is iets wat ik maar weinig toepas. Met deze foto behaalde ik een certificaat bij FC59.

Piertje lopen

Deze foto is digi-van-de-maand-februari 2020 bij Fotoclub Maasland

Rookpauze

Tijdens de FMK wedstrijdavond februari 2020 verdiende de foto ‘Rookpauze’ een certificaat.

Behaalde titel bij Fotobond

Mar en Bep in hun boekwinkel

Met de serie die ik heb gemaakt bij Boekhandel Het Centrum in Schiedam heb ik het predikaat Kandidaat BMK 2020 behaald.

Bekijk hier de  serie